Šio recepto pierogas panašus į didelį pierogą, tačiau jis vadinamas durpių pierog. Jį labai lengva pagaminti. Jei dar nesate jo bandę, pasiimkite receptą į savo virtuvės knygą.
Ingredientai
Gaminimui reikia šių ingredientų:
- Borošno – 300 g;
- kakavos – 30 g;
- cukrinio cukraus – 120 g;
- sviesto – 200 g.
Įdarui:
- grietinio pieno sūrio – 0,5 kg;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- tsukor – 180 g;
- grietinės – 100 g;
- vanilinio tsukor – 10 g;
- bulvių krakmolo – 30 g.
Kaip paruošti
Sumaišykite sausus ingredientus. Į borošno masę įmaišykite kakavą ir cukruotą cukrų. Dabar čia sudėkite sviestą. Supjaustykite jį į kreminę masę.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite rauginto pieno sirupą su kiaušiniais, cukrumi, grietine, vaniliniu cukrumi ir bulvių krakmolu. Mišinį gerai išplakite mikseriu.
Dabar į formą ant pergamento sudėkite pusę kremo. Ištepkite, padarykite šonus. Tai bus apatinė pluta. Supilkite įdarą. Viršų uždenkite dar trupučiu kremo. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių. Skanaus!