Mažai kas žino, kad koldūnus galima ir reikia mirkyti, o verdant juos į puodą įpilti stiklinę šalto vandens.
Papasakosime, kodėl restoranai taip nuostabiai verda koldūnus ir koks bus rezultatas, jei tai darysite tokiu būdu.
Išsamesnė informacija
Ne paslaptis, kad koldūnai prastai išlaiko savo formą – iškart po įdėjimo į orkaitę jie dažnai plyšta, subyra ir sulimpa.
Dėl to tenka valgyti koldūnų košę su vandeniu ir grietine.
Kad koldūnai būtų sultingi ir vientisi, juos virkite taip.
Įmeskite koldūnus į karštą vandenį, kuris tik pradeda virti.
Dėl temperatūrų skirtumo koldūnai sprogsta. Tačiau karštame vandenyje taip nenutiks.
Kitas svarbus aspektas yra tas, kad labai aukštoje temperatūroje krakmolas sulimpa.
Jei virsite koldūnus orkaitėje, kyla didelė rizika, kad jie dar labiau sulips.
Todėl vos tik vanduo su koldūnais užverda, į puodą įpilkite stiklinę šalto vandens. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir įpilkite dar vieną stiklinę.
Naudojant šį virimo būdą tešla niekada nesulips, o mėsa išvirs tolygiai.
O svarbiausia, prieš siųsdami koldūnus į kastrolą, kelias minutes pamirkykite juos vandenyje. Tešla sušils, įmirks vandenyje ir taps elastingesnė.