Galima rasti konditerijos gaminių receptų, kurių sudėtyje yra karčiųjų ir kitų stiprių alkoholinių gėrimų.
Daugeliu atvejų susipažinome su konjaku: juo dažnai mirkomos pyragų plutos. Tačiau kalbama ne tik apie šį vartojimo būdą.
Koks yra skaidrių vaidmuo
- Kaip paaiškėjo, stiprūs alkoholiniai gėrimai (ypač garstyčios) daro nuostabų poveikį tešlos struktūrai. Dėl spartaus alkoholio garavimo žemoje temperatūroje tešla tampa rūgštesnė, o kepinys – pikantiškesnis ir skanesnis.
- Tešla, kurioje yra sklindžių, greičiau ir geriau pakyla.
- Iškepusi tešla tampa dar pikantiškesnė ir lengvesnė.
- Kepiniai su alkoholiu ilgai neišdžiūsta ir neišsikvepia, jei į tešlą įpilama šiek tiek alkoholio.
- Pyragai ir tortai iškepa geriau ir atrodo tolygiai bei apetitiškai.
- Traškūs kepiniai, pvz., hmiz, būna dar traškesni.
- Maltiniams kepiniams galima naudoti romą arba konjaką, o kitais atvejais – garstyčias.
Kaip į tešlą dėti garstyčių
Į 1 kg tešlos galite įpilti nuo vieno arbatinio iki vieno valgomojo šaukštelio stipraus alkoholinio gėrimo.
Į drizhdzhowe tešlą garstyčių dedama į jau pakilusią oparyje kartu su kiaušiniais ir aliejumi prieš siskipaniya boroshna.
Maišant į tešlą be mielių supilame garstyčias ir paliekame pastovėti.