Kodėl į kepinius reikia dėti spirito ir kitų alkoholinių gėrimų: apie tai žino ne visi

Galima rasti konditerijos gaminių receptų, kurių sudėtyje yra karčiųjų ir kitų stiprių alkoholinių gėrimų.

Daugeliu atvejų susipažinome su konjaku: juo dažnai mirkomos pyragų plutos. Tačiau kalbama ne tik apie šį vartojimo būdą.

Koks yra skaidrių vaidmuo

  • Kaip paaiškėjo, stiprūs alkoholiniai gėrimai (ypač garstyčios) daro nuostabų poveikį tešlos struktūrai. Dėl spartaus alkoholio garavimo žemoje temperatūroje tešla tampa rūgštesnė, o kepinys – pikantiškesnis ir skanesnis.
  • Tešla, kurioje yra sklindžių, greičiau ir geriau pakyla.
  • Iškepusi tešla tampa dar pikantiškesnė ir lengvesnė.
  • Kepiniai su alkoholiu ilgai neišdžiūsta ir neišsikvepia, jei į tešlą įpilama šiek tiek alkoholio.
  • Pyragai ir tortai iškepa geriau ir atrodo tolygiai bei apetitiškai.
  • Traškūs kepiniai, pvz., hmiz, būna dar traškesni.
  • Maltiniams kepiniams galima naudoti romą arba konjaką, o kitais atvejais – garstyčias.

Kaip į tešlą dėti garstyčių

Į 1 kg tešlos galite įpilti nuo vieno arbatinio iki vieno valgomojo šaukštelio stipraus alkoholinio gėrimo.

Į drizhdzhowe tešlą garstyčių dedama į jau pakilusią oparyje kartu su kiaušiniais ir aliejumi prieš siskipaniya boroshna.

Maišant į tešlą be mielių supilame garstyčias ir paliekame pastovėti.

Taip pat skaitykite:  Kulinaris atskleidė, kaip pasigaminti pomidorų padažą pitsi
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti