Alyvuogių aliejus yra geras produktas, kurį daugelis žmonių naudoja maisto gaminimui pagardinti. Tačiau šis produktas retai naudojamas tepimui.
Išsamesnė informacija
Tačiau tikrai galima praplėsti šio produkto galimybes ir įmaišyti jo į apkepą kepant ostras ant keptuvės. Mat šioje alyvuogėje yra daug cinamono oleino rūgšties, kuri stimuliuoja imunitetą ir pasižymi jauninamuoju poveikiu.
Kaip pastebi patyrę virėjai, rafinuotas alyvuogių aliejus idealiai tinka tepimui.
Dėl to mėsa ar žuvis įgauna malonų skonį, o jos gyvybinės savybės nenukenčia.
Toks maistas geriau virškinamas ir nekenkia liemeniui. Į keptuvę taip pat nebūtina pilti per daug produkto, nes, jei tikite patyrusiais virėjais, kaitinant raffinovana alyvuogių aliejus gali padidinti savo tūrį.
Svarbu suprasti, kad alyvuogių aliejus turi būti karštas, tačiau nebūtina, kad jis labai sumažėtų. Geriausia temperatūra yra 160-180 °C, kad alyvuogių aliejuje būtų išsaugota kuo daugiau maistingųjų medžiagų.