Košė yra vienas seniausių maisto produktų. Norint pasigaminti pikantišką rupią košę, reikia tinkamai išvirti kruopas.
Išsami informacija
Daugumą kruopų reikia virti 2-3 kartus, kiekvieną kartą užpilant šviežiu vandeniu. Tai suteikia galimybę pašalinti išorinius namelius, pjūklelius, tuščius grūdus.
Tačiau kiekvieni grūdai turi savo malimo tvarką, o kai kurių jų iš viso negalima malti, pavyzdžiui, manų kruopų. Ryžius, pchono, perlines soras ir jačią reikia du kartus pamirkyti šiltame vandenyje (30-40 laipsnių Celsijaus), o trečią kartą – karštame vandenyje (60-70 laipsnių Celsijaus). Pšono rekomenduojama mirkyti septynis kartus! O grikius, kviečių kruopas užtenka mirkyti tik 1-2 kartus.
Išbandykite virti košes be jų ir su jomis. Ir pastebėsite košės skonio skirtumą. Ir tada klausimas, ar kruopas sutrinti, ar ne, išnyks savaime!