Dažnai norisi palepinti šeimą pikantiškais skanėstais prie arbatos, tačiau parduotuvėse pagaminti variantai dažniausiai būna toksiški: juose galima rasti įvairių toksinių medžiagų pėdsakų.
Todėl desertus geriau ruošti patiems. Taip stengiasi daryti dauguma mūsų mamų ir močiučių.
Išsamesnė informacija
Pavyzdžiui, toliau pateiktas receptas nustebins jus savo paprastumu ir pikantišku rezultatu.
Kokių produktų mums reikia: – Kuo gardinti pyragą?
- apie 400 g aukštos kokybės kvietinės boros;
- indelio grietinės;
- 200 g sviesto;
- 3 šaukštų cukr;
- po šaukštą druskos ir sodos.
Kaip paruošti:
Receptas labai paprastas, todėl jį pagaminti gali kiekvienas. Paimkite tinkamą dubenį ir sumaišykite visus produktus. Nepamirškite, kad borošnas turi būti permatomas.
Aliejus turi būti kambario temperatūros.
Tuomet metas siurbti tešlą. Viskas priklauso nuo jūsų skonio. Jei mėgstate sausus sausainius, tešlą iškočiokite ploniau.
Kita vertus, jei mėgstate minkštus desertus, tešla turėtų būti plonesnė.
Vėliau, naudodami paprastą paneles, galite patys išpjaustyti sausainius. Puikiai tinka tiems, kurie neturi specialių formelių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite desertą apie 15 minučių.
Prieš patiekdami galite sausainius lengvai papuošti cukraus pudra.