Plonos mielės puikiai tinka tiek desertui, tiek kitų rūšių mėsos ar lašišos įdarui. Jų galima paskaninti sirupu, kondensuotu pienu, grietine ar kitais kreminiais įdarais, kad niekas neliktų nusivylęs.
Kepant nereikia borošno. Pasidalykime paprastu receptu:
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukatas – 2 valg. š;
- druskos – 1 valgomasis šaukštelis;
- alyvuogių aliejaus – 50 ml;
- pienas – 600 ml;
- krakmolo – 300 g.
Borošoną tešloje reikėtų pakeisti bulvių krakmolu. Tokiam ingredientų kiekiui užtenka tik 300 g šilkinio produkto.
Gaminimo procesas:
Kiaušinius reikia suplakti plaktuvu ir sumaišyti su druska bei cukrumi.
Po to supilti 300 ml šilto pieno ir įberti krakmolo.
Kai tik mišinys bus vientisas, galima įpilti likusį pieną.
Vipikati mlinzi reikia virti ant vidutinės ugnies. Keptuvė turi būti gerai įkaitinta ir patepta aliejumi, kad būtų galima kepti pirmuosius mlinkius. Daugiau tepti nereikia, nes tešloje yra pakankamai alyvuogių.