Kaip virti grikius su grybais: ponai dalijasi savo receptu

Grikių košė neabejotinai yra viena spalvingiausių košių. Ją galima patiekti tiesiog su sviestu arba virti su mėsa. Tačiau galima orkaitėje virti pikantišką grikių košę su grybais.

Išsami informacija

Šiai aistrai virti galima naudoti molinius puodus, galima apsieiti ir be, kaip mūsų atveju, vienos didelės formos.

Grikiai su grybais orkaitėje išeina tiesiog nuostabūs, be to, jie iškepa labai greitai ir be ypatingų komplikacijų.

Ingredientai: 1:

  • Reikės: 1 puodelio grikių;
  • 350 g pievagrybių;
  • 2 stiklainiai okropu;
  • 1-2 morkos;
  • cibulina;
  • bekvapės alyvuogės;
  • 2 skiltelės laiškinių česnakų;
  • pipirai, prieskoniai, druska.

Kaip paruošti:

  1. Sumalkite grikius ir gerai sumalkite. Tuomet užpilkite ant jų okra, įberkite druskos ir atidėkite į šalį.
  2. Nulupkite daržoves ir jas supjaustykite: morkas – ilgu strypu, o cibulį – nedideliu kubeliu.
  3. Gerai sumalkite pecheriki, nulupkite ir susmulkinkite krevetes ir supjaustykite jas vietoje. Tai daroma su sąlyga, kad grybai būtų vidutinio dydžio, jei pecherikos labai didelės, tuomet jas supjaustykite ketvirčiais.
  4. Paruoštas daržoves sudėkite į keptuvę ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje „Salsa”.
  5. Tada į paruoštas daržoves sudėkite pievagrybius ir troškinkite dar dešimt minučių. Jei reikia, alyvuogių kiekį galima pailginti.
  6. Tada pagardiname druska, pipirais ir prieskoniais, įdedame marinuotų aitriųjų paprikų gvazdikėlių. Gerai išmaišome ir po minutės vikarizuojame.
  7. Paimame karštą formą, visą ją lengvai patepame alyvuogių aliejumi ir sudedame grikius kartu su vandens pertekliumi. Druskos į grikius dėti nereikia, užtenka tiek druskos, kiek jos buvo įdėta į mišinį.
  8. Ant grikių užtepame tolygų rutulį pecheritų su daržovėmis. Į formą taip pat dedame alyvuogių, kuriose buvo mirkyti grybai ir daržovės, likučius.
  9. Formą uždengiame folija ir dedame grikius su grybais į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Po 20 minučių foliją nuimkite ir formą dar 20 minučių palaikykite orkaitėje.
Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti alyvų suflė nekepant orkaitėje
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti