Jūros gėrybių gaminimo planas reikalauja ypatingo atsargumo. Jas galima lengvai sugadinti. Krevetės gali tapti purios ir prarasti skonį. Kad taip nenutiktų, svarbu laikytis gaminimo būdų.
Išsami informacija
Jei norite išsaugoti skonį ir aromatą, krevetes turėtumėte gerai atitirpinti. Geriausia tai daryti ne ant stalo. Perkelkite krevetes iš šaldiklio į šaldytuvą.
Krevetėms nereikia ilgai virti. Apdorojant karščiu, produktas gali pervirti. Jei krevetes pervirsite, jos taps gumbuotos.
Standartinėms krevetėms užtenka 1-2 minučių terminio apdorojimo užvirinus vandenį. Jei krevetės didelės, trigubo virimo laiką reikėtų pailginti iki 3 minučių. Geriau jas įdėti į verdantį vandenį ir nustatyti valandai. Jei verdate karališkąsias krevetes, virkite jas 5 minutes.