Kaip teisingai sutepti koldūnus: svarbiausia – išvengti šių klaidų

Koldūnus ištepti riebalais nėra lengva, o jei manysite kitaip, tikriausiai gamindami koldūnus padarysite klaidų. Tarp jų yra šios:

koldūnų atšildymas prieš kepimą.

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad koldūnus prieš gaminant reikia atitirpinti.

Iš tikrųjų juos geriau iš šaldiklio išimti likus 10-15 minučių iki gaminimo – per tą laiką jie šiek tiek susitrauks, bet neprilips prie keptuvės, todėl tolygiai iškeps.

Keptuvės ir alyvuogių aliejaus perkaitinimas

Keptuvės ir alyvuogių aliejaus perkaitinimas – dar viena dažna koldūnų kepimo klaida. Jei šaldytus koldūnus dėsite ant labai įkaitusios keptuvės, neišvengsite skrudinto alyvuogių aliejaus vėjų.

Riebalų kepimas po uždara gruzdintuve

Tepant koldūnus sviestu, nerekomenduojama jų uždengti krikštu, nes gali susidaryti kondensatas ir į karštą alyvuogę pateks vandens, dėl to ji gali suirti.

Be to, koldūnai negaus traškios plutelės, bus purūs ir nesukietėję.

Dažnas maišymas

Kepant koldūnus taip pat nederėtų dažnai maišyti. Tai gali pakenkti tešlai ir neleisti susidaryti auksinei plutelei.

Taip pat skaitykite:  Virtuvės šefai atskleidė, kaip geriausiai paruošti grikių kruopas
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti