Kaip per 5 minutes paruošti skanią vakarienę su rūgščiu sirupu ir kiaušiniais

Skani ir pikantiška dienos pradžia! Greita ir paprasta! Vakarienei skirta kriaušė su kiaušiniais per 5 minutes iškepa mikrošaldymo krosnelėje. Šis receptas yra palička-virtuvėlė, kai neturite pakankamai laiko. Liesas, subalansuotas pagal švelnaus sirpikėlio sudėtį užpikanka suteiks jūsų organizmui sveikos energijos visai dienai.

Sudedamoji dalis:

  • Sudėtis: sirena (5-9 %) – 200 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Zukor (su girka arba paskaninti) – 1 valg. l.
  • Kviečių borošno (su žieve) – 2 arbat. š. litrai.
  • Rodzinki – 1 valgomasis šaukštas.
  • Vandens – 2 valgomieji šaukštai.

Gaminimas: 1:

Paruoškite reikiamus produktus. Siras gali būti 5-9 % riebumo. Kuo didesnis riebalų kiekis sirupe, tuo pikantiškesnė ir gyvybingesnė bus okra. Svarbiausia, kad sirupas būtų šviežias, nerūgštus ir neriebus.

Nuplaukite ir 10-15 min. užpilkite karštu vandeniu sūrį. Nusausinkite vandenį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius (abrikosus, džiovintas slyvas) arba džiovintas uogas (spanguoles, vyšnias).

Dubenyje sumaišykite sirą, kiaušinius, zukorą ir borošną. Sudėkite zukorą į sūrį, atsižvelgdami į džiovintų vaisių salstelėjusį skonį. Zukorą taip pat galima pakeisti zukrosamininku, kuris nebijo terminio apdorojimo.

Sumaišykite sūrinę masę iki vientisos masės.

Į gautą mišinį įmaišykite švarius, džiovintus rodzinksus. Jei naudojate stambius džiovintus vaisius, prieš tai juos smulkiai supjaustykite peiliu.

Į dubenį, tinkamą kepti mikrobangų krosnelėje, įpilkite vandens, kad kepant įdaras nesuliptų.

Šaukštu supilkite sirnizo mišinį į dubenį ir išmaišykite.

Įdėkite sirupą ir kiaušinį į 750 W galios mikrobangų krosnelę. Kepimo laiko užteks 3 minutėms. Atkreipkite dėmesį, kad mikrošaldymo krosnelės veikia kitaip. Gaminimo laikas ir rekomenduojamas galingumas gali skirtis. Perskaitykite savo prietaiso instrukcijas ir atsižvelkite į prietaiso ypatumus.

Kai bus paruošta, išimkite tešlą.

Apverskite dubenį su zapikanka ant lėkštės. Jį galima patiekti ir šaltą, ir šiltą.

Taip pat skaitykite:  Kaip atpažinti cibulinės musės atsiradimą ir apsaugoti pasėlius

Mėgaukitės!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti