Jei mėgstate plovą, bet sveikatos būklė neleidžia jo valgyti tradiciniu būdu, turėtumėte išbandyti šį receptą, kurį rekomenduoja mitybos specialistai.
Išsami informacija
Norint pasigaminti plovo be jokių riebalų (alyvuogių, taukų, margarino ir pan.), reikia tokių ingredientų:
- indiškos filė arba vištienos – 0,5 kg
- Zibulos – 2 vnt.
- Morkų – 1 didelė
- Ryžių – 0,5 kg
- Maltinių juodųjų pipirų – 2-3 vnt.
- Druska, juodieji pipirai – pagal skonį.
Kadangi šiai aistrai virti mums reikia puodo stambiu dugnu, pasiruoškite tokį arba pasiimkite žąsies viryklę. Supjaustykite pievagrybius mažais gabalėliais (2×1) ir sudėkite juos į kastuvą. Morkas sutarkuokite ant didelės tarkos, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, cibulę susmulkinkite ir viską suberkite ant mėsos.
Ryžius kelis kartus sutrinkite ir sudėkite prie mėsos bei daržovių. Apibarstykite druska, pipirais. Supilkite 2 ąsočius vandens, atsargiai išmaišykite ir virkite. Iš pradžių statykite ant didelės ugnies, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį. Troškinkite 30-40 minučių, kol ryžiai ir mėsa suminkštės, retkarčiais pamaišydami, kad nepriliptų prie dugno. Jei norite, troškinį galite virti ir orkaitėje
Rezultatas – turėsite pikantišką plovą be riebalų ir riebalų.