Kaip pasigaminti naminių meduolių: nebrangiai ir lengvai pagaminama

Meduoliai yra puikus desertas prie arbatos. Tačiau vis dėlto naudingiausias tokio deserto variantas – gaminti juos rankomis.

Ingredientai 30 meduolių gabalėlių gamybai:

  • Pienas – 200 g;
  • borošno – 300 g;
  • kakavos – 50 g;
  • sviesto – 30 g;
  • cukoras – 200 g;
  • žovtok – 1 vnt;
  • puriklis – 15 g.
  • Kad skonis būtų spalvingesnis, įberkite 1 šaukštelį cinamono ir paskaninkite.

Gaminimas: 1:

Sumaišykite pieną, sviestą, cukorą, dribka soli, cinamoną ir imbierą. Paskutiniame etape sudėkite džiūvėsius ir sviestą. Mišinį pastatykite ant didelės ugnies.

Masę nuolat maišykite. Neužvirkite. Vėliau, kai puodas nukeliamas nuo viryklės, reikia persijoti ir sudėti borošnoi, tirpiklį ir kakavą.

Gerai išmaišykite tešlą ir tada ją gerai iškočiokite. Po to reikia tik suformuoti meduolius, o tada juos galima siųsti į orkaitę. Desertą kepkite iki 10 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Kai meduoliai bus paruošti, pasigaminkite glajų. Šiam tikslui pirmiausia sumaišykite 150 g cukrozės miltelių, 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių, dribsnį vanilės ir 1 biloką.

Kai glajus išdžius, desertą galima patiekti.

Taip pat skaitykite:  Virtuvės šefai atskleidė, kada cikorijos nededamos į maltinukus
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti