Kaip pasigaminti greitą ir biudžetui nekenksmingą įdarytą šventę su kiaušiniais ir žaliaisiais avinžirniais

Greitas, paprastas, ekonomiškas ir patogus visai šeimai! Šiuos pievagrybius su kiaušiniais ir žaliaisiais avinžirniais ant kefyro galite patiekti vakarienei, užkandžiui ar net vakarui. Jis gaminamas greitai, paprastai ir iš pačių prieinamiausių produktų.

Sudedamosios dalys: 1:

Reikės: tešlai: 1:

  • Kviečių borošno – 100 gramų
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Kefyras – 0,5 buteliuko
  • Tirpiklis – 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Druskos – pagal skonį

Įdarui:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Zelena cibula – 100 gr.
  • Druska su prieskoniais

Formai ištepti:

  • Alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis.

Prieskoniams:

  • Sezamo sėklos – 1 arbatinis šaukštelis.

Paruošimas:

Kaip pasigaminti pierogą su kiaušiniu ir žaliaisiais avinžirniais ant kefyrų? Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Išvirkite įdarui skirtus kiaušinius.

Supjaustykite žalius avinžirnius ir sudėkite juos į dubenį su tarkuotais kiaušiniais.

Pasūdykite avinžirnius su kiaušiniu ir atsargiai išmaišykite. Tai bus pyrago įdaras.

Paruoškite įdarą. Kaip paruošti tešlą? Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir plakite plaktuvu, kol druska susigers. Neplakite iki putų, tik kad gautųsi vientisa masė.

Į kitą dubenį supilkite šviežią kefyrą, sudėkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Kefyrą galima pakeisti raugintu pienu arba reta grietine.

Į retus ingredientus suberkite persijotus kvietinius miltus su milteliais. Taip kvietiniai miltai taps rūgštūs ir piurė bus rūgšti.

Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos. Ji turėtų išeiti kaip grietinė. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus, kad konsistencija būtų vientisa.

Ištepkite formą alyvuogių aliejumi ir išklokite borošu arba manų kruopomis. Taip iškepusį pyragą galėsite be problemų išimti. Į formą supilkite 2/3 tešlos ir paskirstykite.

Ant viršaus lygiai supilkite kiaušinio ir kiškio įdarą.

Ant įdaro supilkite likusią tešlą ir paskirstykite taip, kad jis būtų visiškai uždengtas. Viršų pabarstykite sezamo sėklomis.

Taip pat skaitykite:  Šias salotas galima valgyti vėlai vakare.

Dėkite pyrago formą į karštą orkaitę ir kepkite 40 min. 180 °C temperatūroje, kol bus paruoštas. Paspaudus paviršių, viršus turi tapti gremėzdiškas ir elastingas. Paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Jei juo pradursite pyragą, o paskui ištrauksite, jis turėtų likti sausas.

Išimkite pievagrybius iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.

Skanaus!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti