Prašau nekurti temos apie tai, kad alyvuogių aliejumi sutepta tešla kenkia sveikatai. Interesų klube susirenka tie, kurie kartais mėgsta pasimėgauti tokiais dalykais. Pavyzdžiui, čeburekai ir biliašai. Jų neįmanoma atsisakyti, kai jie tokie pikantiški. Siūlome pabandyti pagaminti kitą pikantišką patiekalą. Jis bus keptas, o ne kepamas. Jis jums patiks ne mažiau.
Ingredientai
Gaminimui reikės tokių produktų:
- grietinės – 200 g;
- borošno – 750 g;
- sviesto – 300 g;
- tirpiklio – 1,5 šaukštelio;
- kiaušinių – 3 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- cibula – 3 vnt;
- maltos mėsos – 400 g;
- pienas – 1 šaukštelis;
- druska, prieskoniai.
Kaip paruošti
Pradėkite nuo to, kad sviestą reikia patrinti ant tarkos, o borošno – persijoti. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Grietinę, druską ir miltelius sumaišykite atskirai ir tada įmaišykite į tešlą. Į tešlą įmuškite kiaušinius, tačiau vieną iš jų palikite ramybėje. Išverskite tešlą į foliją ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Bulves ir zebulą supjaustykite kubeliais. Į mišinį įmaišykite maltą mėsą. Viską išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais.
Išimkite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis. Vieną iš jų iškočiokite plonu sluoksniu. Padėkite jį ant deko. Tolygiai išdėliokite įdarą vienodais apskritimais. Tarp jų padarykite tarpus. Dabar iškočiokite kitą tešlos dalį ir uždenkite viršų. Užspauskite kraštus ir prispauskite aplink įdarą.
Pieną sumaišykite su sviestu. Tešlą patepkite riebalais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Prieš patiekdami supjaustykite porcijomis. Turėsite briošines bandeles. Mėgaukitės!