Kaip paruošti sultingus mėsainius

Netrukus artėja Velikadienis ir dauguma ponų jau ieško receptų, kaip tinkamai iškepti pasukas, nes tai yra tradicinis Velikidnya troškinys. Jį išvirti nėra sudėtinga, svarbiausia pasukti gerą kiaulienos arba karvės odos gabalą.

Išsamesnė informacija

Jums reikės: 1:

1,5 kg kiaulienos arba karvės odos
2-3 valgomųjų šaukštų garstyčių
3-4 lauro lapų
8 gvazdikėlių laiškinio česnako
druskos ir pipirų pagal skonį
rozmarino, jei reikia.

Mėsą gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paimkite pusę aitriosios paprikos ir supjaustykite ją griežinėliais. Įdarykite mėsą aitriosiomis paprikomis iš visų pusių. Tada pasūdykite, papipirinkite ir aptepkite garstyčiomis. Sutarkuokite kitą likusią šalavijo pusę, tada sulaužykite lauro lapą ir rozmariną.

Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą, uždenkite ją vikšru ir sudėkite į dubenį. Dėkite į šaldytuvą 8 metams marinuotis. Po to mėsą uždenkite folija ir dėkite į orkaitę kepti 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 2 metus. Paruoštumą patikrinkite peiliu. Jei ją pradursite ir iš jos išbėgs sporų sultys, vadinasi, bulviena jau paruošta. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Šios salotos su keptomis paprikomis yra neįtikėtinos: kokia jų paslaptis
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti