Kaip paruošti raugintus kopūstus „su vogniku”

Šis receptas patiks mėgstantiems aštrų maistą. Rauginti kopūstai yra originalaus skonio, tačiau su nauju skonio akcentu jie tampa dar pikantiškesni. Traškūs, sultingi ir rauginti – tokie bus kopūstai šiame recepte.

Ingredientai

Jums reikės šių produktų:

  • šviežio kopūsto – 1 vnt;
  • morkų – 1 vnt;
  • aštriosios paprikos – ½ vnt;
  • lauro lapų – 2 vnt;
  • juodųjų pipirų – 5 vnt;
  • druskos – 2 šaukštai;
  • cucor – 2 šaukštai.

Kaip paruošti

Kopūstus susmulkinti, morkas sutarkuoti. Tai standartiniai raugintų kopūstų paruošimo veiksmai. Išmaišykite, pabarstykite druska, cukrumi, cukeriu ir prieskoniais. Kopūstai turi leisti išsiskirti sultims. Šiuo metu nedėkite aštrių pipirų.

Pipirai turi būti nulupti. Jei norite didesnio kartumo, imkite visą ankštį. Supjaustykite ją griežinėliais. Dabar sumaišykite ją su kopūstais ir įspauskite į stiklainį.

Rekomenduojama stiklainį įdėti į dubenį arba kastuvą, nes proceso metu bus matyti ištirpę ir vytikati. Lišti taip pastovėti kambario temperatūroje. Kasdien patrinkite stiklainyje esantį kopūstą, kad išeitų dujos. Aktyvus procesas trunka tris dienas. Tada stiklainį reikia perkelti į šaldytuvą. Skanūs ir aštrūs – jums patiks originalūs kopūstai su vogniku.

Taip pat skaitykite:  3 tobulų derbių paslaptys: patyrusių virėjų gudrybės
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti