Kaip paruošti pikantiškus pyragėlius, kaip vaikystėje

Pagrindinė naminių pyragėlių taisyklė – nepirkti maltos mėsos pyragėliams parduotuvėje, o pasigaminti ją patiems. Tada naminiai pyragėliai bus sultingi ir pikantiški.

Išsami informacija

Mėsos maltiniams reikės:

  • 1 kg mėsos (300-350 g kiaulienos su riebalais, 650-700 g karvės odos);
  • 3 vidutinių cilbulinų;
  • vištos kiaušinio – 1 vnt;
  • m’jakušo iš 2 kraštų duonos vakare;
  • druskos – apie 1 šaukštelį druskos;
  • juodųjų pipirų – pusė arbatinio šaukštelio.

Kotletus patepkite alyvuogių aliejumi arba cucurudziani. Reikės 7 valgomųjų šaukštų.

Paniruvannya kotletams imti borošno – apie 1 butelį.

Pereikite prie kepimo:

1. ant m’jazorubcų suvyniojame mėsą. Kiauliena suteiks maltinukams m’kakosti, o kotletai išeis sultingi.

Jei maltinukai išeina šiek tiek sausi, galite įdėti gabalėlį taukų. Svarbiausia nepersistengti su riebalais.

2.Žibalu pjaustykite drastiškai.

3.Duoną m’jakuš vidokremlyumlyuemem skorinka, išminkyk. Įpilkite tris kartus verdančio vandens, kad išbrinktų. Palikite 5 minutėms.

Į paruoštą faršą įmaišykite smulkiai supjaustytų žibučių, išmirkytų duonos trupinių, plakto kiaušinio. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Svarbiausia ruošiant maltą mėsą pikantiškiems kotletams: maltą mėsą ne tik išmaišyti, bet ir vimishuemo ir plakti.

Tam tikslui drėgna ranka paimkite gabalėlį sumaišytos kiaulienos maltos mėsos ir su jėga įmeskite atgal į dubenį. Ir taip kartokite 7-10 minučių, kol ji nevirs lanksčia vientisa mase.

Maltą mėsą palikite 10 minučių pailsėti, kad įsigertų skaidulų sulčių, druskos ir pipirų.

Tada suformuokite kotletus, apvoliokite juos borošnyje, kad riebalais aptepus keptuvę neliptų. Keptuvė įkaitinama, įpilama alyvuogių aliejaus.

Paruošti kotletai dedami ant keptuvės. Aptepame juos aukštoje temperatūroje iš dviejų pusių, kol susidaro rum’yanoi plutelė. Tada sumažiname ugnį.

Kepame kotletukus ant didelės ugnies, kol jie bus paruošti, apie 5-10 minučių po uždaru troškintuvu.

Taip pat skaitykite:  Pigiausios ir geriausios pavasario salotos su ogirka ir kiaušiniais
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti