Kaip paruošti kiaulienos nugarinę Kalėdų stalui

Šiandien pasidalysime receptu, kaip pjaustyti kastinį šventiniam stalui arba tiesiog smagiai, pavyzdžiui, ant sumuštinio. Jei mėgstate kiaulieną ir lašinius, kurių nesate bent jaušę, ir net onavpaky mėgstate, šis receptas jums turi patikti.

Ingredientai: 1:

  • Reikės: blauzdos – 1 vnt.
  • Druska – 1-1,5 valgomojo šaukšto.
  • Valgomosios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
  • Pipirai – 0,5-1 valgomasis šaukštas.
  • Paprikos – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Svarbu, kad būtų didelis, mėsingas kepsnys.

Prieš gaminimą nuplaukite ir pamirkykite bent metus, tada peiliu padarykite nedidelius pjūvius odoje. Aštriu peiliu perpjaukite odą.

Sumaišykite druską, pipirus, papriką ir garstyčias, išmaišykite ir šiuo mišiniu ištepkite visą nugarinės vidų ir išorę.

Įdėkite jį į kepimo rankovę ir sandariai suvyniokite.

Tada labai laisvai apvyniokite kelis duonos paplotėlius ir vieną dieną palaikykite šaldytuve.

Neišvynioję paukštienos įdėkite ją į gilų puodą ir užpilkite vandeniu.
Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.

Tada sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite vikšru ir virkite apie 2 metus.

Visiškai atvėsinkite neišėmę iš vandens. Toliau išimkite iš vandens ir palikite šaltai mažiau nei 5 metus.

Apdeginkite kankorėžį ir supjaustykite griežinėliais.

Mėsa būna labai sultinga ir pikantiška. Išbandykite, patiks jums ir jūsų šeimai.

Skanu!

Taip pat skaitykite:  Kulinarai atskleidė du būdus, kaip pagerinti vištienos kotletus
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti