Žirnių padažas, kurio pagrindą sudaro arachis – skanus ir labai aromatingas. Subalansuotas skonis, kuris pagerina arba papildo „chuka” salotas. Tačiau galite rasti ir kitų šio padažo panaudojimo būdų, jei nesate japoniškos virtuvės gerbėjas.
Sudedamosios dalys
Reikia šių ingredientų:
- sezamo sėklų – 1 valgomasis šaukštas;
- žemės riešutų – 50 g;
- alyvuogės – 2 valgomieji šaukštai;
- sezamo alyvuogės – 0,5 valgomojo šaukšto;
- citrinos sulčių – 2 valgomieji šaukštai;
- padažo – 3 valg. šaukštai;
- vandens – 3-4 valg. šaukštai;
- zucor – 1 valgomasis šaukštelis;
- garstyčių – 0,5 šaukštelio.
Kaip paruošti
Žirnelius su sezamo sėklomis pakepinkite ant sausos keptuvės, o tada juos ir sezamo sėklas sumalkite blenderiu į trupinius. Įpilkite sojų padažo, garstyčių. Šiuo atveju geriau vartoti ne karčius, salyklinius.
Toliau į receptą reikia įpilti zuoko, alyvuogių, citrinos sulčių ir vandens. Viską gerai išmaišyti ir išmaišyti. Padažas bus vientisos konsistencijos, panašus į grietinę. Padažas paruoštas. Mėgaukitės!