Kaip paruošti bulvių grūdus su grybais, kad būtų galima „panaudoti” bulvių košę

Jei turite bulvių košės likučių, juos galima panaudoti gaminant pikantiškus dribsnius. Ne visi ją gamina su sviestu ar pienu. Kartais bulvių košė gaminama tiesiog kaip virtos bulvės. Jei tokią turite, viskas gerai. Su padažinėmis bulvių košėmis turėtumėte pabandyti. Dabar paruoškime grūdus.

Ingredientai

Gaminimui reikia pasiruošti šių produktų:

  • bulvių košės iš 8 bulvių;
  • kukurūzų krakmolo – 4 šaukštai;
  • bulvių sultinio – 4 valgomieji šaukštai;
  • grybų – 300 g;
  • avinžirnių – 1 vnt;
  • druska, pipirai;
  • manų kruopų arba džiūvėsėlių;
  • alyvuogės.

Kaip paruošti

Jei gaminate su mėlynomis bulvėmis, jas reikia nulupti ir iki virimo pasūdytame vandenyje išvirti. Neišpilkite viso vandens, bet pasilikite bent 100 ml stiklinėje.

Bulves sutrinkite. Įberkite kukurūzų krakmolo. Nedidelėmis porcijomis supilkite pasiliktą bulvių sultinį ir suplakite bulves. Tešla turi tapti elastinga ir gerai sulipti.

Zrazi skaniai ruošiama su grybų įdaru. Sutarkuokite grybus ir apvoliokite juos zebule. Alyvuogės, druska, pipirai – viskas standartiškai. Suformuokite grūdelius ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Aptepkite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus. Mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Virtuvės šefai sukūrė naują avokadų užtepėlės receptą
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti