Desertui labai norisi suvalgyti ką nors salyklinio. Paruoškite apelsinų skonio keksiuką. Jo bus daug išalkusių žmonių, todėl pasirūpinkite, kad jis greitai baigtųsi.
Ingredientai
Ruošiant reikės tokių produktų:
- apelsinų – 1 vnt;
- cukruotų cukrų – 100 g;
- sviesto – 100 g;
- kiaušinio – 2 vnt;
- grietinės – 70 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- manų kruopos – 20 g;
- borošno – 150 g;
- raspushuvach – 1 šaukštelis.
Kaip paruošti
Sutarkuokite apelsino žievelę. Sudėkite į ją cukorą ir sviestą. Mišinį sumaišykite plaktuvu. Į ją įmuškite kiaušinius. Dar kartą gerai išmaišykite.
Dabar metas į mišinį įpilti grietinės. Kitas žingsnis – įpilti borošno ir puriklio. Torto formą išklokite pergamentu. Supilkite mišinį į formą. Palikite kepti, kol taps auksinės spalvos. 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Iškepusį pyragą patikrinkite dantų krapštuku, kad įsitikintumėte, jog jis sausas.
Iš apelsino pašalinkite sultis. Sultimis užpilkite formoje esantį pyragą.
Dabar reikia pasigaminti glajų. Tam sumaišykite 120 g cukrozės miltelių ir 2 valgomuosius šaukštus apelsinų sulčių. Gerai išmaišykite, kad gautųsi tirštas glajus. Apšlakstykite pyragą. Mėgaukitės!