Orkaitėje kepta vištiena dažnai yra pagrindinis šventinio stalo akcentas.
Tačiau kad vištiena būtų sultinga ir minkšta, reikia žinoti kulinarinių gudrybių, kaip tinkamai iškepti mėsą.
Išsamesnė informacija
Ne bet koks marinatas suteiks yasu m’yasu skonį, kurio jis nusipelno.
Receptas Nr. 1
Kad vištiena būtų sultingesnė ir aromatingesnė, restoranų virėjai ją įtrina medumi ir užpila mandarinų sultimis.
Vištieną įdarykite vyšnių ir mandarinų gabalėliais.
Kepkite folijoje 30 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Receptas Nr. 2
Skerdeną galite įtrinti Dižono garstyčiomis, Provanso žolelėmis, rozmarinais, vyšniomis ir druska.
Pagal šį receptą vištieną pirmiausia reikia patepti aliejumi ant keptuvės.
Tuomet skerdena kepama 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūros orkaitėje.
Pagal šį receptą iškepta vištiena būna labai kvapni ir su lengvomis čederio natomis.
Receptas Nr. 3
Vištienos mėsos skonis visiškai atsiskleidžia skerdeną įtrinus laiškiniais česnakais, pipirais, kmynais ir dideliu kiekiu jūros druskos.
Vištiena užpilama alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis ir kepama metus 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Jei marinate marinuotą vištieną metus paliksite šaldytuve, mėsos skonis taps dar švelnesnis.