Kaip greitai ir lengvai pasigaminti humuso iš avinžirnių miltų

Avinžirnių miltų humusas – tai tiršta, minkštos konsistencijos ir skanaus skonio masė. Humusą galima patiekti su šviežia traškia duona. Jį taip pat galima patiekti su pitos traškučiais arba tortilijomis. Humusas su traškučiais bus puikus užkandis draugišką vakarą.

Sudedamosios dalys:

  • Avinžirnių borošas 240 gr
  • Vandens (arba daugiau, jei reikia) 240 ml
  • Chasnik 40 gr
  • Tahini (pagal pageidavimą) 40 gr
  • Kmynai (smulkūs) 1,5 gr
  • Paprikos 1,5 gr
  • Citrinų sultys 60 ml
  • Druska) 1,5 gr
  • Alyvuogių aliejus 10 ml

Patiekti:

  • Alyvuogių aliejus 10 ml
  • Sausi prieskoniai (jei reikia, prieskonių mišinys Zaatar) su pagardais
  • Sezamas 10 gr

Gaminimas:

Sumaišykite avinžirnių miltus ir vandenį, gerai išmaišykite. Svarbu, kad mišinys išeitų be gumuliukų. Konsistenciją nustatome patys – humusas gali būti plonesnis arba tirštesnis. Kastrėlį su humusu pastatome ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užviriname. Nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti.

Kai mišinys atvės iki kambario temperatūros, įmaišykite tahini pastą, papriką, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis (šviežiai spaustas). Avinžirnius nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite peiliu arba sutarkuokite smulkia tarka, arba galite juos perleisti per presą. Į avinžirnių mišinį suberkite druską, laiškinius česnakus ir kmynus, viską gerai išmaišykite trintuvu ir paragaukite.

Skonį taip pat galite koreguoti įberdami daugiau druskos, citrinos sulčių, avinžirnių dribsnių arba smulkintų kmynų. Be to, jei norite smulkesnės humuso tekstūros, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens. O tada viską dar kartą išplakame.

Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, sudedame sezamą ir nuolat maišydami kepiname, kol jis taps auksinis ir aromatingas. Keptuvė turi būti sausa, t. y. ją patepame riebalais, nenaudodami alyvuogių aliejaus.

Humusą perkeliame į indą. Apšlakstome humusą alyvuogių aliejumi, pabarstome aliejumi išteptomis sezamo sėklomis ir zaatarų prieskoniais. Humusą galite dažyti pagal savo skonį, tačiau alyvuogių aliejus būtinas!

Taip pat skaitykite:  Šiltos bolivinės balandos (kynvos) salotos su keptomis daržovėmis, avinžirniais ir citrininiu tahini padažu

Humusą patiekiame su šviežiai supjaustyta duona su traškia rūgpieniu. Arba galite patiekti su pitos duona, pitos traškučiais ar tortilijomis. Humusas su duona taps puikiu užkandžiu arba pikantišku ir saldžiu dienos užkandžiu.

Jis jau paruoštas! Galite mėgautis!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti