Dėl buvusios pandemijos ir kaimyninės šalies karinės agresijos daugelis žmonių yra priversti atsisakyti atostogų gamtoje. Esant tokiai padėčiai, šašlykų mėgėjai praranda galimybę pasigaminti mėgstamą troškinį gryname ore. Tačiau jį galima pasigaminti namuose.
Išsami informacija
Alternatyva griliui šiuo atveju gali būti orkaitė arba elektrinis grilis.
Naminiam šašlykui rekomenduojama naudoti neriebias mėsos rūšis, pavyzdžiui, kalakutieną, vištieną arba triušieną.
Tokių produktų privalumas – mažas riebalų ir kalorijų kiekis, o tai mums daug naudingiau.
Kepant šašlykus su marinuota mėsa, svarbu marinatą pasigaminti patiems, o ne naudoti pirktinį.
Marinato „vaidmuo” gali būti citrinos sultys, į kurias pridėta prieskonių ir prieskoninių žolelių.
Šašlykams su paukštiena galima naudoti natūralų jogurtą, kurio sudėtyje yra mažai riebalų.
Kad namuose ruošta mėsa būtų dar skanesnė, į ją galima įdėti daržovių.