Jei nabridlo nabridlo padažas salotos majonezas, alyvuogių, ir norite pikantiško varianto, tuomet kreipkitės į originalius padažus, kurie išryškina klasikinio rinkinio žalumynų, daržovių ir kitų ingredientų skonį.
Išsami informacija
1. Balzaminis padažas su juodaisiais serbentais. Sumaišykite 3 valgomuosius šaukštus padažo su 2 valgomaisiais šaukštais juodųjų serbentų uogienės arba tyrės. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, kad subalansuotumėte skonį.
2. avokadų ir laimo. Sutrinkite blenderiu 1 standaus avokado m’jakušą, 1 laimo sultis, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį šviežios kalendros, druskos ir pipirų pagardinimui.
3. Ištepkite sezamo sėklomis imbierą. 2 valgomuosius šaukštus sezamo sėklų pakepinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sumaišykite su 3 šaukštais sojų padažo, 1 šaukštu medaus, 1 šaukšteliu pasaldinto šviežio imbiero ir 1 šaukštu sezamų alyvuogių.
4. Citrusinių vaisių ir medaus padažas su jogurtu. Sumaišykite ¼ puodelio natūralaus jogurto, 2 valgomuosius šaukštus medaus, 1 apelsino sultis, 1 arbatinį šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Padažas ir garstyčių padažas su trupiniais. Sumaišykite ¼ ąsočio viršų arba tiršto grietinės padažo, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių, 1 valgomąjį šaukštą saldintų trupinių, ½ citrinos sultis, pagal skonį druskos ir pipirų.