Daug įdomių dalykų apie bulves gali papasakoti daugelio šalių virėjai ir ponai. Koreneplidas pamėgo ir išpopuliarėjo, nes iš jų galima paruošti daugybę pikantiškų aistrų ir pateikti daugybę kulinarinių idėjų.
Ingredientai
Maisto gaminimui reikia tokių produktų:
- bulvių – 500 g;
- cibulių – 2 vnt;
- čederio – 150 g;
- sviesto – 250 g;
- druskos, pipirų;
- žolelės.
Kaip paruošti
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas apskritais griežinėliais. Tą patį padarykite ir su žibuoklėmis. Sutarkuokite sierą, ištirpinkite šiek tiek sviesto ir juo apvoliokite cibulę. Tai pagrindiniai paruošiamieji darbai.
Dabar toliau tepkite zebulę, kad ji taptų skaidri. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Į kepimo formą įdėkite daugiau sviesto. Tada formą pripildykite bulvėmis, riebalais pateptais zebulais ir sūriu. Ant viršaus taip pat galite užtepti dar šiek tiek sviesto.
Dėkite į orkaitę 20 minučių. Puikus priedas prie mėsos ir ryžių. Skanu!