Pamatę ant prekystalio laukinę žuvį, nepraeikite pro šalį, nusipirkite ją ir paruoškite kaip Odesoje – apteptą borošni arba troškintą pomidorų padaže. Gerai išmirkę ir ilgiau troškinę, gausite minkštą žuvį, kurioje net kauliukų nesimatys.
Ingredientai: – Žuvys, kurių sudėtyje yra žuvų:
- Sudedamosios dalys: šukutės – 700 g
- didelė vištiena – 1 gabalas (100 g)
- kviečių borošno – 3 valg. š. l.
- pomidorų pastos – 1-1,5 valg. š.
- druskos su prieskoniais
- juodųjų pipirų – 1-2 šakelės.
- lauro lapas – 1 vnt.
- gvazdikėlių – 1 vnt.
- paprikos – 1 vnt.
- cukruotų pipirų žirnelių – 1-2 vnt.
- žolelių – prieskoniams
- alyvuogių – riebalams patepti
Gaminimas:
Jei negyvenate prie jūros, vietoj šviežiai paruoštų kepenėlių galite nusipirkti šaldytų. Palikite jas nakčiai šaldytuve, kad atšiltų. Tada kitą dieną jas nuvalykite. Norėdami išvalyti svogūnus, šukutes patrinkite kieta kempine. Žuvis reikia nuplauti ir pašalinti galvas. Dar kartą ją perrinkite – labai atsargiai!
Jas pasūdyti ir pagardinti pipirais, tada apvolioti boružėlėse. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Aptepkite žuvį iš abiejų pusių, kol apskrus.
Tepkite dalimis, ne visas iš karto, kad šonkauliukai išeitų traškūs.
Atskirai keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite kubeliais supjaustytą vištieną.
Kai avinžirniai suminkštės ir taps riebūs, sudėkite pomidorų pastą ir įpilkite apie 150 ml vandens. Įberkite druskos ir cukraus, lauro lapą, gvazdikėlius ir papriką. Troškinkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių.
Sudėkite koldūnus atgal į keptuvę, kurioje jie buvo aptepti riebalais. Supilkite pomidorų padažą. Įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens, kad užtektų skysčio. Uždenkite vikšru ir troškinkite ant mažos ugnies 20 minučių (jei norite, kad sėklų visai nesijaustų, kaip konservuose, troškinimo laiką galima pailginti iki 1 metų, bet tada sekite skysčio lygį keptuvėje).
Koldūnus patiekite šaltus su pomidorų padažu.
Sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite padažu. Pabarstykite žalumynais.
Skanu!