Gamindami barščius pradedantieji susiduria su daugybe problemų.
Klystama dėl virimo trukmės, naudojamų ingredientų kiekio ir jų dėjimo į sriubą tvarkos.
Išsamesnė informacija
Veiksmai, kurie iš pirmo žvilgsnio nekeičia barščių kokybės, gali pasirodyti klaidinantys.
Todėl kai kurie virėjai net neįtaria, kad vandens, į kurį buvo siunčiama mėsa, temperatūra gali turėti įtakos barščių skoniui. O šis niuansas yra labai svarbus.
Tinkama vandens temperatūra
Išmanantys ponai pataria: negalima mėsos ingrediento dėti į verdantį vandenį.
Tokiu atveju produktas greitai „užsidarys”: jo sultys bus išsaugotos.
Jei virta mėsa ruošiama kaip atskiras maisto produktas, šis procesas teigiamai veikia produkto skonį.
Tačiau jei mėsa yra barščių sudedamoji dalis, ji paprasčiausiai nesuteiks aistrai skonio. Dėl to reta okra neišvirs: anksčiau ar vėliau tai bus tik „vanduo”, o ne visavertis sultinys.
Taigi verdant okra reikėtų prisiminti paprastą taisyklę: mėsą galima užpilti tik šaltu vandeniu.
Ir tada neabejokite, kad barščiai bus kuo pikantiškesni ir aromatingesni.