Grybus galite tiesiog paruošti kaip užkandį, tačiau daug geriau jie atrodo kebabų pavidalu. Patiekalas, kuris patiks šventinio stalo svečiams. O šie grybai tokie kvapnūs.
Ingredientai
Gaminti reikės šių produktų:
- pecherits – 350 g;
- padažo – 2 valg;
- grietinės – 2 valgomųjų šaukštų;
- alyvuogių – 1 valgomasis šaukštas;
- apynių – 0,5 šaukštelio;
- džiovintų laiškinių česnakų – ⅓ šaukštelio;
- žolelės.
Kaip paruošti
Iš karto įdėkite iešmelius į vandenį. Greitai nuvalykite grybus, kad jie nesugertų vandens. Rekomenduojama juos nusausinti krevetėmis. Supjaustykite į lėkštes.
Grybus sudėkite į maišelį. Supilkite padažą, alyvuogių aliejų, grietinę ir prieskonius. Uždarykite ir gerai išmaišykite, kad grybai būtų visiškai apsemti.
Pievagrybius suverkite ant iešmelių. Dėkite juos ant formos viršaus taip, kad nesiliestų su lėkštės dugnu. Pašaukite juos 20 minučių į 200 °C temperatūros orkaitę. Paruoštus pecheritsi pabarstykite žalumynais. Mėgaukitės!