Greitai rauginti kopūstai – paruošiami vos per 24 valandas!

Puikus pasirinkimas greitam užkandžiui ant bet kurio stalo

Sudedamosios dalys:

  • Baltieji kopūstai – 2,5 kg
  • Morkos – 700 g
  • Česnakas – 4 skiltelės

Marinatas:

  • Vanduo – 1 l
  • Actas 9 % – 100 ml
  • Augalinis aliejus – 100 ml
  • Druska – 70 g
  • Cukrus – 100 g
  • Pipirų grūdeliai – 12 vnt.
  • Gvazdikai – 5 vnt.
  • Lauro lapas – 4 vnt.

Paruošimas:

  • Susmulkinkite kopūstą.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Česnaką supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, bet nesutrinkite.
  • Užvirinkite vandenį, įpilkite acto, aliejaus, druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų ir gvazdikėlių.
  • Leiskite marinatui šiek tiek atvėsti.
  • Kopūstus sudėkite į puodą (tiks 5 litrų talpos).
  • Užpilkite šiltu marinatu.
  • Ant viršaus uždėkite lėkštę ir svorį (pavyzdžiui, puodą vandens).
  • Palikite kambario temperatūroje 10 valandų.
  • Kopūstus ir marinatą sudėkite į 3 litrų stiklainį.
  • Palikite šaldytuve dar 12 valandų.

Per 24 valandas kopūstas bus paruoštas! Pasirodo, sultingas, aromatingas ir tinka prie bet kokio patiekalo.

Skanaus!

Taip pat skaitykite:  Kreminė vištienos ir bulvių apkepėlė su pienu ir sūriu
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti