Tiek aptepti sviestu, tiek iškepti pyragėliai bus skanūs bet kuriuo atveju. Jei svarstote, kokį kepimo būdą pasirinkti, pažvelkime į šį klausimą apibendrintai. Jei kotletai bus kepti, jie bus maistingesni. Tiesą sakant, jie ne mažiau sotūs nei aptepti riebalais.
Ingredientai
Šiems produktams paruošti:
- maltos mėsos – 1 kg;
- avinžirnių – 2 vnt;
- laiškinių česnakų – 2 gvazdikėliai;
- vandens – 200 ml;
- druskos, pipirų;
- prieskoniai;
- alyvuogės.
Kaip paruošti
Į maltą mėsą reikia įmaišyti cibulių, aitriųjų paprikų, druskos, pipirų, prieskonių ir vandens. Viską gerai išmaišyti. Išimkite maltą mėsą. Taip ji bus tik geresnė. Dėkite į šaldytuvą per naktį. Kitą dieną suformuokite kotletus.
Deko išklokite pergamentu. Galite patepti trupučiu alyvuogių aliejaus. Išdėliokite kotletus. Siųskite juos kepti 30-40 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Skanaus!