Keptuvėje kepamas daržoves sojos padaže paruošti labai paprasta ir greita. Galite naudoti bet ką, ką turite šaldytuve, įskaitant šaldytus produktus. Imbieras, gervuogės ir sojų padažas išvirtam padažui suteikia nuostabių pikantiškų natų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: Žalioji kvasolė – 150 gr
- Zukini – 150 gr
- Zibulia (maža) – 1 vnt.
- bulgariški pipirai – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Baklažanai – 150 gr
- Imbieras (1-2 cm.) arba su pagardu.
- Chasnikas – 2 gvazdikėliai.
- Roslinna alyvuogės pagardui
- Sezamo alyvuogės – 2 arbatiniai šaukšteliai. litrai.
- Padažas – 3 valgomieji šaukštai.
- Sezamas – 1 arbatinis šaukštelis. litras.
Paruošimas:
Paruoškite viską pagal sąrašą. Vietoj virtininės dešros galite naudoti jaunų žirnelių ankštis. Prie bendros daržovių sudėties gerai tinka vyšniniai salierai. Vietoj įprastų avinžirnių, jei jų yra, imkite porus, nes jie turi švelnesnį ir minkštesnį skonį.
Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite morkas, voveraites ir avinžirnius. Išpjaukite cukinijų ir baklažanų vaisių prisitvirtinimo vietas. Jei cukinija nėra jauna, nulupkite jos odelę ir išimkite sėklas. Paprikas perpjaukite ir pašalinkite šerdį. Nupjaukite abiejose paprikų pusėse esančias uodegas ir pašalinkite „ūsus”. Viską kruopščiai nuplaukite švariame vandenyje ir nusausinkite pipirinėmis krevetėmis.
Supjaustykite morką ir zebulą dideliais kubeliais.
Baklažaną ir papriką sutarkuokite tais pačiais kubeliais kaip ir morkas bei avinžirnius. Jei daržoves supjaustysite vienodai, lėkštėje jos atrodys apetitiškiau ir gražiau. Supjaustykite rūgštynių ankštis mažais gabalėliais.
Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite tarkavimo mašinėle. Čatnį susmulkinkite peiliu arba perkoškite per presą. Cukiniją smulkiai supjaustykite.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje sunkiu dugnu. Pirmiausia nusiųskite zebulę ir morkas apskrudinti. Nuolat maišydami kepkite, kol avinžirniai paruduos.
Tada į keptuvę sudėkite kvasolą, baklažaną ir papriką. Sumažinkite kaitrą iki šiek tiek aukštesnės nei vidutinė ir troškinkite daržoves apie 8-10 minučių. Nenuleiskite nuo kaitlentės, periodiškai pamaišykite keptuvės turinį. Kai tik baklažanai su kvasolais bus paruošti, į keptuvę suberkite cukiniją. Išmaišykite ir kepkite dar 4-5 minutes. Daržovės neturi virsti košėmis ir turi būti šiek tiek „al dente”.
Į daržoves suberkite aitriąją papriką ir imbierą, tada supilkite sezamų aliejų ir sojų padažą. Išmaišykite ir virkite kelias sekundes.
Ant išvirtos okros pabarstykite sezamo sėklų.
Papuoškite keliomis šviežiomis žolelėmis ir patiekite!
Sojos padaže troškintos daržovės labai skanios ir karštos, ir šaltos. Puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos arba kaip savarankiškas patiekalas.