„Ciboule” padažas, tinkantis prie visko: mėsos, ryžių ir net makaronų.

„Ciboule” padažas puikiai tinka prie bet kokio mėsos padažo. Tačiau geriausia, kad jam nereikia jokių brangių ingredientų. Kartą pagaminę padažą, galite jį užšaldyti ir kelias savaites laikyti šaldiklyje neprarasdami skonio, o išimti tada, kai jo prireiks ant stalo. Jis labai praverčia šašlykams savaitgaliais kaime.

Gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę įdėkite 3 didelius cibulynus ir gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Dėkite keptuvę į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite cibulius apie 45 minutes, kol jie taps labai minkšti ir patamsės.

Leiskite atvėsti. Padėkite ant džiovinimo lentos ir nulupkite nugarėlę.

Įdėkite minkštimą į trintuvą ir trinkite iki vientisos masės 3-5 minutes. Įberkite druskos, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus ir maišykite 20-30 sekundžių. Jei reikia, pagal skonį pakoreguokite prieskonius.

Padažą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldiklyje iki dviejų savaičių. Bet kokiu atveju prieš dedant į padažą, padažą reikia 20-30 sekundžių maišyti blenderiu, kad masė taptų „puri”.

Taip pat skaitykite:  Geriau nei Italijoje: kaip pasigaminti pikantišką picą namuose
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti