„Ciboule” padažas puikiai tinka prie bet kokio mėsos padažo. Tačiau geriausia, kad jam nereikia jokių brangių ingredientų. Kartą pagaminę padažą, galite jį užšaldyti ir kelias savaites laikyti šaldiklyje neprarasdami skonio, o išimti tada, kai jo prireiks ant stalo. Jis labai praverčia šašlykams savaitgaliais kaime.
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę įdėkite 3 didelius cibulynus ir gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Dėkite keptuvę į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite cibulius apie 45 minutes, kol jie taps labai minkšti ir patamsės.
Leiskite atvėsti. Padėkite ant džiovinimo lentos ir nulupkite nugarėlę.
Įdėkite minkštimą į trintuvą ir trinkite iki vientisos masės 3-5 minutes. Įberkite druskos, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus ir maišykite 20-30 sekundžių. Jei reikia, pagal skonį pakoreguokite prieskonius.
Padažą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldiklyje iki dviejų savaičių. Bet kokiu atveju prieš dedant į padažą, padažą reikia 20-30 sekundžių maišyti blenderiu, kad masė taptų „puri”.