Kartais ne visi virti burokėliai sunaudojami iš karto. Kartais į kastrolą jo įmetama daug. Tai nėra didelė bėda, nes jį galima išsaugoti kitam naudojimui. Norėdami apsidrausti, cinamoną turėtumėte virti pridėję vieną ingredientą. Tai padės prailginti konservavimo laiką.
Išsami informacija
Į vandenį su burokėliais įpilkite citrinos rūgšties. Jums reikės tik vieno būgnelio. Įdėkite ją virimo pabaigoje.
Jei neturite citrinos rūgšties, naudokite paprastą citriną. Išspauskite šiek tiek sulčių ir supilkite jas į vandenį. Šiam tikslui tinka net acetonas. Kad ir ką turėtumėte, naudokite ją.
Metodo esmė ta, kad rūgštis padės šakniavaisiams ilgiau išlikti šviežiems ir nesupūliuoti. Ji atlieka konservanto vaidmenį. Ji taip pat išsaugo smarkią burokėlių spalvą.