Pavasarį daugelis žmonių pradeda važiuoti į kaimą arba į sodybą, kad galėtų pasimėgauti šašlykomis. Kiauliena dažnai naudojama maistui ruošti, nes tai labai skani mėsa, kuria nesunku įveikti net kiaulienos virėją.
Išsamesnė informacija
Vienintelė problema, su kuria galima susidurti, yra šašlykų kokybės trūkumas.
Pateikiame keletą paslapčių, kurios padės jums paruošti šašlykus:
- Nepirkite paruoštų šašlykų rinkinių. Pirma, niekada negalite būti tikri dėl mėsos kokybės, nes marinatas nuslopina visus nemalonius kvapus. Kita vertus, dažnai į paruoštus rinkinius siunčiamos ne pačios geriausios kiaulienos dalys, per kurias galiausiai šašlykai gali išeiti kieti. Na, o trečioji priežastis yra ta, kad dauguma šašlykų parduodami majonezo pagrindu. Tai nėra pats sveikiausias ar geriausias variantas.
- Jei kepimui norite naudoti groteles, galite padaryti didesnius gabalėlius. Tačiau jų storis turėtų neviršyti 2 centimetrų. Jei naudojate iešmelius, galite vadovautis vištos kiaušinio dydžiu.
- Net jei nesibaiminate „gąsdinimų” dėl majonezo toksiškumo, turėtumėte jo vengti. Šiltu oru jis gali sugesti. Be to, termiškai apdorojant jo skoninės savybės keičiasi ne pačiu geriausiu būdu.
- Mėsa taps neįtikėtinai minkšta ir sultinga, jei ją 8-10 metų marinuosite šaldytuve. Daugelio kulinarų „slaptasis ingredientas” kiaulienos šašlykams yra juodasis sausas vynas. Vienam kilogramui mėsos reikia tik 100-120 ml vyno.
- Kartu su žibuoklėmis ir prieskoniais nepamirškite įdėti nedidelį kiekį kivių arba ananasų. Dėl to šašlykai taps itin pikantiški ir minkšti.