Maisto gaminimui galioja savos taisyklės ir dėsniai, kurių nesilaikant gaminami neskanūs ir nevirškinami patiekalai. Todėl visada svarbu į šį klausimą žvelgti kuo geriau pasiruošus.
Išsamesnė informacija
Kokios 10 klaidų neleidžia džentelmenams gaminti pikantiškos pasijos:
- Nesvylanti danga yra labai gera idėja, tačiau svarbu suprasti, kad ant tokios keptuvės nepavyks pasiekti traškios plutelės. Šiam tikslui geriau naudoti standartinę čavuną.
- Jei ketinate aptepti ryžius ar mėsą, stenkitės gabalėlius išdėlioti po vieną. Jei vienu metu sutepsite per daug gabalėlių, nepavyks išgauti pikantiškos plutelės.
- Geriau kepti vieną kartą per mažai priežasčių. Dėl didelio sudedamųjų dalių skaičiaus maistą sunku tinkamai iškepti, o pakartotinis kepimas gali sugadinti maisto pikantiškumą.
- Kad spagečiai būtų skanesni, išvirkite juos pasūdytame vandenyje su nedideliu kiekiu alyvuogių.
- Ruošiant kepinį sunku apskaičiuoti tikslų ingredientų kiekį, todėl esminę pagalbą suteikia specializuoti kepimo virimo virimo aparatai.
- Pamirškite apie tepimą riebalais ir užpildymą majonezu. Šio padažo temperatūros režimas neturėtų būti aukštesnis nei 60 laipsnių pagal Celsijų. Stipriau įkaitęs jis stipriai tirpsta ir išskiria kancerogenines medžiagas.
- Kai kuriuose receptuose pačioje pradžioje čeburekus būtina patepti sviestu. Jei taip nepadarysite, jis paprasčiausiai sudegs dar nepasibaigus troškinimo procesui.
- Be-jaku kruopas reikia nuplauti ir bent valandai pasiųsti pastovėti šaltame vandenyje. Taip galėsime užtikrinti gilesnį valymą. Be to, tai teigiamai veikia košės skonines savybes.
- Visada stebėkite kiaušinių virimo laiką: net ir toks paprastas produktas gali būti perkeptas, jei bus verdamas ilgiau nei reikia.
- Tepdami bet kokį maistą, turėtume retai maišyti ar apversti. Priešingu atveju jis pavirs į tirštą košę.