Sakome, kad apversta, bet žiedinius kopūstus grietinėje ir grietinėje su malonumu valgys ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Šį receptą laikysime universaliu. Jei iki šio momento kalafiorą vertinote neutraliai, dabar jūsų požiūris į jį gerokai pasikeis.
Ingredientai
Gaminimui reikės šių produktų:
- žiedinių kopūstų – 1 vnt;
- grietinės – 250 g;
- kietojo sirupo – 70 g;
- sviesto – 50 g;
- druskos.
Kaip paruošti
Žiedinį kopūstą išskobkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada paimkite kepimo formą arba deko formą ir patepkite alyvuogių aliejumi arba aliejumi. Išdėliokite kopūstus.
Dabar visus kopūstus patepkite grietine. Gausiai ištepkite. Ant viršaus užberkite tarkuotos sieros. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Skanaus!