Sriubos dažnai gaminamos iš juodųjų lęšių. Tačiau yra dar vienas įdomus kruopų naudojimo variantas. Siūlome išbandyti pikantišką paštetą. Jis bus skanus ir originalus ant duonos ir brusketų.
Ingredientai
Gaminti reikės šių produktų:
- juodųjų košenilių – 200 g;
- vandens – 400 ml;
- padažo – 30 ml;
- laiškinių česnakų – 2 gvazdikėlių;
- alyvuogių aliejaus – 40 ml;
- citrinos sultys – 15 ml;
- druska, pipirai.
Kaip paruošti
Dešrą nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Kruopos išvirs maždaug per 20 minučių. Įberkite šiek tiek druskos. Neleiskite košėms atvėsti.
Į bulvių košę iš sojų pupelių reikia įpilti čatnio, sojų padažo, citrinos sulčių. Viską sumaišykite blenderiu. Aromatui pagardinti įberkite juodųjų pipirų. Šiame etape paštetas dar būna šiek tiek retas. Kai atvės, jis sutirštės. Mėgaukitės!