Kaip greitai ir lengvai rankomis pasigaminti žemės riešutų pastą

Labai paprasta, greita, skanu ir lengva vakarienė šeimai! Naminę žemės riešutų pastą lengva pasigaminti! Jums tereikia trijų ingredientų. Be to, ji gerokai skanesnė nei pirkta parduotuvėje – išbandykite ir įsitikinkite patys!

Ingredientai: 1:

  • Arachis – 500 gr.
  • Cukraus – 2 valgomieji litrai.
  • Druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio. litras.

Paruošimas:

Kaip pasigaminti žemės riešutų pastą namuose? Labai paprasta. Jums reikės tik trijų ingredientų iš sąrašo. Žemės riešutus galite imti jau nuluptus, sūdytus arba nesūdytus. Jei imsite sūdytus žemės riešutus, druskos iš sudedamųjų dalių reikėtų išbraukti. Vietoj cukrinuko galite naudoti cukrozės miltelius. Cukraus galite dėti daugiau pagal savo skonį.

Mano žemės riešutai yra švieži, nelupti, todėl pirmiausia juos reikia sutepti ir nulupti. Juos galite pakepinti ant sausos keptuvės nuolat maišydami ant didelės ugnies arba orkaitėje. Jei pasirinksite kitą būdą, vysipte puodus ant deko į vieną kamuolį ir pašaukite į 150 °C temperatūros orkaitę 25-30 hvilin, retkarčiais pamaišydami.

Ant puodų esantys pabarstukai patamsės, o patys puodai įgaus auksinę spalvą.

Išimkite puodus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti. Po to galite lengvai išimti branduolius iš lukšto.

Į blenderio arba virtuvinio kombaino dubenį sudėkite nuluptus žemės riešutus, suberkite cukatas ir druską ir pradėkite plakti.

Iš pradžių gausite dribbna gorikhova krichta. Plakant ši sausa krichta pradės skambėti, nes iš žemės riešutų išgaunama olija ir plakama saujomis. Reguliariai nutraukite plakimą ir mentele nuvalykite masę nuo dubens šonų, kad ji vėl atsidurtų ant dugno.

Toliau plakite tol, kol žemės riešutai taps masė. Mišinys įkaista ir išsiskiria daugiau alyvuogių, todėl masė tampa reta ir vientisa. Jei gaminimo metu mikseris labai įkaista, išimkite jį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Toliau plakite žirnelius iki norimos konsistencijos.

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti "merizhivni" mlintsi su schema "1-2-3"

Kai masė bus vientisa, sudėkite kitą dalį žirnelių ir toliau plakite iki vientisos masės.

Arachis paste gets very hot and comes out practically completely uniform with insignificant specks of dribnoi-dribnoi gorichovoi krichta.

Perpilkite arachis pastą į švarius sausus stiklainius su krekenomis ir laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 4 tizhniv.

Mėgaukitės!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti