Populiarus amerikiečių gydytojas, mokslininkas ir Angiogenezės asociacijos įkūrėjas Viljamas Li (William Lee) sukūrė mitybos sistemą, kuri gali būti naudojama siekiant sumažinti vėžio riziką.
Li mano, kad „veiksmingiausi” kovotojai su vėžiu yra maisto produktai, įskaitant daug daržovių ir vaisių, po jų – pieno produktai ir daržovės.
Savo „dietą prieš vėžį” Li pristatė knygoje „Valgyk, kad įveiktum ligą: naujas mokslas apie tai, kaip jūsų kūnas gali pasveikti pats”.
Visų pirma jis rašo, kad pagrindinėmis daržovėmis laiko pomidorus, kuriuose yra sveikų mineralinių medžiagų, įskaitant likopeną, galvanizuojantį organizmo mutacijų procesą; raugintus kopūstus, kurie taip pat turi daug sveikų savybių; soją, uogas ir žaliąją arbatą.
Ypatingą vietą savo mityboje ji skiria jogurtui ir kimči – korėjietiškam troškiniui, kurio pagrindą sudaro pekino kopūstai, pamirkyti korėjietiškuose grūduose ir prieskoniuose.
Be to, Li rašo apie tai, kad didelį vaidmenį tinkamoje mityboje vaidina gorčis, uogos ir bulvės. Jis taip pat daug vietos skiria obuoliams, ypač obuolių sidrui.
Savo knygoje jis paaiškina, kodėl reikia vartoti tam tikrą produktą, taip pat kalba apie būtinybę valgyti daugiau daržovių.
„Mūsų genetinę dalį lemia ne gimimo faktas. Pats genomas išlieka nepakitęs, tačiau kai kurie genai išlaiko gebėjimą keistis veikiant aplinkos veiksniams, t. y. viskas priklauso nuo to, ką valgai, ką valgai, ką valgai, ką valgai…”, – rašo Li.