Kaip orkaitėje originaliai paruošti cukiniją, įdarytą m’yas

Sultingas ir aromatingas – originalus ir skanus! Orkaitėje kepamos m’ja įdarytos cukinijos jūsų meniu taps nuostabiai romantiškas. Neatsitiktinai cukinijų „čovnikų” įdaras yra ne faršas, o įdarytas mėsa. Cukinijos išeina labai pikantiškos, aromatingos ir saldžios.

Sudedamosios dalys: – Kiaušiniai iš bulvių, kurių sudėtyje yra daržovių, kurių sudėtyje yra daržovių:

  • Sudedamosios dalys: Jaunos cukinijos – 2 vnt.
  • Mėsa (kiauliena, vištiena, kalakutiena) – 500 g
  • Žibuoklės – 1 vnt.
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Majonezas – 2 valgomieji litrai.
  • Roslino alyvuogės – 2 valgomieji šaukštai. litrai.
  • Sausi prieskoniai – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
    Bendrųjų išlaidų vertimo lentelė
    Recepto maistinė ir energinė vertė.

Cooking:

Paruoškite produktus. Rinkitės kuo jaunesnes cukinijas – jos turi plonesnę odelę ir tvirtesnes sėklas. Tačiau tinka ir prinokusios cukinijos, tik skiriasi jų pjaustymo būdas. Rinkitės mėsą, geriausiai kiaulienos šoninę, vištą arba kalakutieną. Karvės oda gali išlikti tvirta. Prieskonius vartokite su saiku.

Mėsą gerai nuplaukite ir nusausinkite, nes plaukai neleis riebaluotis. Mėsą supjaustykite nedideliais maždaug 2 cm x 2 cm dydžio kubeliais.

Nulupkite ir supjaustykite cibulę plonais šonkauliukais.

Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad apskrustų. Sudėkite mėsą. Aptepkite ją iš visų pusių, kol spalva pasikeis iš žalsvos į pilką – taip sultys užsidarys centre ir mėsa išliks minkšta. Į mėsą sudėkite avinžirnius.

Pagardinkite druska ir prieskoniais. Kepkite mėsą su avinžirniais ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Tikslus laikas priklausys nuo naudojamos mėsos. Išjunkite ugnį ir šiek tiek atvėsinkite mėsą.

Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Cukinijas perpjaukite. Arbatiniu šaukšteliu atsargiai iškrapštykite cukinijos vidurį, suformuodami „kauburėlį”. Būkite atsargūs, kad nesuspaustumėte cukinijos m’jako. Pasūdykite skiltelę. Jei turite prinokusių cukinijų, nulupkite jų odelę, supjaustykite 2 cm storio apskritimais su išpjautu viduriu.

Taip pat skaitykite:  Greito užkandžio idėjos: trys linavičiaus strazdo su malta mėsa receptai

Sūrį sutarkuokite ant didelės tarkos.

Pyragėlius pripildykite riebalais aptepta mėsa. Ant mėsos viršaus pabarstykite tarkuotą sūrį, tada apipilkite majonezu.

Kepkite cukinijas, įdarytas m’ja, 200 °C temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ypatumų ir cukinijos dydžio. Paruošimą patikrinkite pradūrę cukiniją m’jakotka – ji turi tapti m’jakota.

Skanaus!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti