Triska yra viena populiariausių žuvų rūšių pasaulyje. Be to, kad ši žuvis yra plačiai prieinama, joje gausu maistinių medžiagų, kurios padeda išsaugoti sveikatą ir atsispirti daugeliui ligų.
Corisni rechovini in trisci.
Širdis
Reguliarus triskiaučių vartojimas gali padėti išvengti vainikinių arterijų aterosklerozės, kuri paprastai atsiranda skambant arterijoms, rašo Organic Facts. Į ryžius įterptas didelis kiekis riebalų rūgščių veikia kaip antioksidantai ir neleidžia susidaryti kraujo krešuliams. Taip pat žinoma krekenų nauda širdies ligų profilaktikai – mokslininkų išvadomis, omega-3 riebalų rūgštys sklaido kraują, o tai gerina bendrą širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.
Oda, plaukai ir kaulai
Tyrimai rodo, kad vitaminas E ir selenas, kurių taip pat yra triušiuose, apsaugo nuo ankstyvo senėjimo ir palaiko odos sveikatą. B grupės vitaminai palankiai veikia plaukų išsaugojimą ir spartina jų augimą. Įvairūs vitaminai, esantys trišuniuose, padeda pagerinti kaulų būklę ir priešinasi artrito, podagros, migrenos ir laisvosios žarnos sindromo simptomų atsiradimui.
Zucor ir cholesterolis
Menkė yra idealus maistas žmonėms, sergantiems cistine fibroze arba turintiems riziką susirgti šia liga, nes joje yra mažai riebalų ir nėra angliavandenių. Amerikos klinikinės mitybos žurnalo (American Journal of Clinical Nutrition) tyrimo duomenimis, tikėtina, kad triskiaučių kepenų riebalai mažina pirmojo tipo diabeto riziką. Triskos sudėtyje yra niacino ir kito B grupės vitamino, kurie naudojami cholesterolio kiekiui organizme mažinti, teigė mokslininkai.