Omletas visiems pažįstamas, tačiau fritata kelia klausimų. Tiesą sakant, tai tik itališkas pavadinimas. Įdaras šiek tiek skiriasi, nes yra Viduržemio jūros regiono stiliaus. Siūlome jums paruošti omletą su mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais.
Ingredientai
Gaminimui reikės šių dalykų:
- rūkytos mėsos – 100 g;
- mocarelos – 100 g;
- pomidori – 20 g;
- baziliko – 5 vnt;
- kiaušinių – 8 vnt;
- rukola;
- alyvuogės;
- alyvuogių aliejus;
- druska, pipirai.
Kaip paruošti
Mėsą reikia pamirkyti alyvuogių aliejuje. Geriau naudoti alyvuogių aliejų, bet galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų. Tai skonio reikalas.
Į mėsą įdėkite pomidoro, mocarelos, baziliko. Įberkite druskos ir pipirų. Kiaušinius suplakite plaktuvu. Supilkite ant įdaro. Dabar pašaukite keptuvę į orkaitę 10 minučių.
Pabarstykite žalumynais ir alyvuogėmis. Skanaus!