Sunku atsispirti pikantiškai bulvių košei, paprastai patiekiamai su pikantiškomis, riebalais apteptomis mėsos ir daržovių salotomis.
Manoma, kad tai idealus vakaras, kuriuo galima mėgautis po svarbios darbo dienos. Tai taip pat gali būti geras pasirinkimas pietums.
Išsami informacija
Kai kuriems žmonėms šis troškinys yra tiesiog tobulas ir tirpsta burnoje, o kiti negali išvengti krūtinėlės ir reto skonio.
Kaip paruošti idealią ir subalansuotą bulvių košę?
1.Pasirinkite bulves.
Nepirkite per jaunų bulvių – jos geriau tinka virti švarke arba tiesiog be odelės. Tokios bulvės puikiai dera su žalumynais.
Tačiau bulvių košei turėtumėte imti prinokusias bulves.
2. Virimas.
Nereikėtų virti sveikų bulvių – kyla pavojus, kad jos bus per stiprios. Geriau jas supjaustyti mažais gabalėliais.
Į puodą supilkite vandenį ir įberkite druskos. Kai jis užvirs, galite sudėti bulves.
3.Gaminimas: 1. Bulves išvirkite ir nuvarvinkite.
Nenaudokite tokių prietaisų kaip kombainas ar trintuvas, nes jie atima iš okros įprastą pikantišką skonį. Geriau rozminati senuoju būdu.
Įsitikinkite, kad neturite kruopų – tai rodo, kad paskubėjote gamindami paskaninti.
4. Pieno produktai: „Pienas.
Yra nedaug niuansų, apie kuriuos turėtumėte prisiminti. Negalima pilti šalto pieno – pašildykite jį kastuve, įdėkite šiek tiek sviesto.
Tada supilkite žieveles į tyrę ir toliau plakite.
Tyrelė turi būti gražios ir gražios spalvos. Galite įberti druskos, juodųjų pipirų, granuliuoto šannio, muskato riešuto.
5. Patiekite: 1. Iškepkite tyrelę į puodą, kad būtų galima ją ištrinti.
Nepatiekite iš karto po virimo – bulvių košė bus labai reta, o tai ne visiems patinka. Uždenkite kilimėliu ir palikite kuriam laikui pastovėti.
Beje, visą bulvių košę reikia valgyti iš karto – ji netinka šildyti. Arba ją galima naudoti kaip įdarą koldūnams ar pyragaičiams.
6.Žalumynai: 1. Žalioji košė, kurią galima ištrinti su šlakeliu vandens, iškepusi į žaliąją košę.
Geriausia derinti su ant viršaus pabarstytais žalumynais – kruopomis ir petražolėmis.