Mokslininkai išsiaiškino, kaip paruošti skaniausią košę vakarienei

Cava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Mokslininkai, ištyrę ryšį tarp jo gaminimo būdų ir širdies priepuolių bei atsitiktinės mirties rizikos, priėjo prie išvados, kad saugiausias gėrimas yra filtruotas.

Paaiškėjo, kad tokioje kavoje yra mažiausiai medžiagų, galinčių padidinti cholesterolio kiekį kraujyje. „Mūsų tyrimas suteikia perekonlifų įrodo sąsajas tarp kavos virimo būdų, širdies priepuolių ir ilgaamžiškumo”, – sakė tyrimo autorius profesorius Dag S. Telle iš Geteborgo universiteto (Švedija).

Gydytojas nustatė, kad kavos gėrimas susijęs su padidėjusiu bendrojo cholesterolio ir „blogojo” MTL kiekiu tiek, kad gėrimas gali turėti žalingų pasekmių širdies sveikatai. Eksperimentai atskleidė „kaltus” rechovinius, tačiau mokslininkai nustatė, kad juos galima pašalinti naudojant filtrą, rašo Science Daily. Pasak mokslininkų, puodelyje nefiltruotos košės yra maždaug 30 kartų daugiau lipidivų nei filtruotoje.

Apskritai kavos vartojimas nėra pavojingas įprotis, tačiau nustatyta, kad filtruoto gėrimo vartojimas susijęs su 15 proc. mažesne mirties nuo bet kokios priežasties rizika. Kalbant apie širdies ir kraujagyslių ligas, tokia kava sumažino mirties nuo jų riziką 12 % vyrams ir 20 % moterims, palyginti su tais, kurie kavos visai negėrė.

Be to, nustatyta, kad nefiltruotos kavos gėrimas buvo naudingesnis nei visiškas susilaikymas nuo gėrimo. Kava neveikė tik 60 metų ir vyresnių vyrų – nustatyta, kad jie buvo susiję su padidėjusiu mirtingumu nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Taip pat skaitykite:  7 įpročiai, kurie veda į zayvoi vagi rinkinį
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti