Su puokštėmis gaminami ne tik vinaigretai, iš jų taip pat galima pasigaminti labai skanią sriubos tyrę. Receptas elementarus. Toliau jį skaitykite straipsnyje.
Ingredientai
Jai paruošti reikia šių dalykų:
- Žibuoklės – 1 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- skaidraus sultinio – 1 litro;
- baravykų – 4 vnt;
- grietinės – 2 šaukštai;
- blynai – g;
- laiškinis česnakas – 1 gvazdikėlis;
- druska, pipirai.
Kaip paruošti
Pluoštą supjaustykite nedideliais gabalėliais, o buljoną sutarkuokite ant tarkos. Kaip užkandį taip pat reikėtų užvirinti sultinį.
Į verdantį sultinį sudėkite vištieną ir virkite 3 minutes. Tuomet sudėkite marinuotas voveraites ir grybus. Kai viskas vėl užvirs, toliau virkite 15 minučių. Nepamirškite druskos ir pipirų.
Liko paskutinis kugelis. Sutrinkite sriubą blenderiu. Įpilkite grietinės. Priklausomai nuo grietinės kiekio, spalva bus ryškesnė arba blankesnė. Mėgaukitės!