Ypatingo ir subtilaus grilio skonio salotos. Juoda spalva apkeptos daržovės suteikia salotoms ypatingo žavesio. Jei ieškojote daržovių variantų šioms salotoms, siūlome susipažinti su toliau pateiktu receptu.
Ingredientai
Paruošimui reikės tokių produktų:
- baklažanų – 2 vnt;
- salyklinės paprikos – 2 vnt;
- cikorijų – 2 vnt;
- citrinos sulčių – 2 šaukštai;
- aliejaus – 2 šaukštai;
- 3 % – 1 valgomasis šaukštas;
- cinamonas;
- druska, pipirai.
Kaip paruošti
Baklažanus keliose vietose reikia pradurti vidkoju. Nuo žibuoklių nuimti luobelę. Viską sudėkite ant grotelių. Nepamirškite paprikų.
Daržoves reikėtų kepti 250-270 laipsnių temperatūroje. Deginkite jas nuolat, neatsitraukite. Jei prarasite pilnybę, viskas sudegs. Nulupkite ir supjaustykite daržoves griežinėliais.
Viską sudėkite į salotinę. Pasigaminkite padažą iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, oktano, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant salotų. Papuoškite prieskoninėmis žolelėmis. Jei nemėgstate kalendros, galite naudoti petražoles. Skanaus!