Idealaus derliaus požymis – viduje esanti išbrinkusi oda, kuri yra mėsos ir sulčių pagrindas.
Patyrę virėjai papasakojo apie kelias idealių derlingų paslaptis, kurios nesibaigs net prie stalo.
Manka arba borošas
Svarbu nepersistengti su borošno, antraip jis pasirodys humusinis. Jei bulvių masė reta, meskite ją ant sietelio ir leiskite skysčiui nutekėti.
Jei nėra noro vargti su krakmolu ir sultimis, įberkite manų kruopų. Ji atims riebumą ir desertą padarys pikantišką. Į tešlą, pagamintą iš 1 kg bulvių, įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus borošno ir 3-4 valgomuosius šaukštus manų kruopų.
Prieskoniai
Sumalkite kartu su bulvėmis blenderiu. Taip pat įberkite aitriosios paprikos, juodųjų pipirų, džiovintų žolelių.
Padažas
Derlių ruoškite tik ant gerai iškeptos duonos. Naudokite daugiau sviesto arba lydytų taukų.
Virti ant nekaitintos pastelės deriniai bus panašesni į virtus bulvių paplotėlius. Todėl patiekalus reikėtų tinkamai iškepti.
Nebijokite naudoti daug alyvuogių aliejaus. Aptepus riebalais derelinius galima dėti ant popierinio kilimėlio, kuris nuims riebalus.