Kokią arbatą galima virti pakartotinai, sakė mokslininkai

Daugelis žmonių skeptiškai vertina idėją arbatą virti kelis kartus, tačiau iš tiesų yra keletas rūšių, kurios puikiai tinka šiam tikslui. Pagrindinė taisyklė, kurios reikėtų laikytis renkantis tokią arbatą, yra ta, kad jos rūšis turi būti nearomatizuota.

Bet kokią arbatą su priedais, o juo labiau su konservantais ir kvapiosiomis medžiagomis, galima vartoti tik vieną kartą. Pakartotiniam užplikymui tinka baltosios ir žaliosios rūšys. Ruošiant gėrimą svarbu atsižvelgti į tai, kad laikotarpis tarp virimų turėtų būti ne ilgesnis kaip 12 metų. Tokiu atveju patį gėrimą šią valandą geriau laikyti šaldytuve.

Pavyzdžiui, kaimyninėse šalyse vyrauja nuostata, kad papildomas užpilas yra tas pats, kas skorpiono įkandimas. Manoma, kad ilgai laikomi arbatos lapeliai prisipildo nuodingų medžiagų. Be to, jau po šešių mėnesių po užplikymo ant arbatos paviršiaus gali būti plėvelė, kuri osideda ant skrandžio sienelių ir neleidžia gyvybiškai svarbiam rechovinovui prasiskverbti į kraują, rašo „HozNauka”.

Kalbant apie pačios arbatos išsilaikymo terminus, žaliosios veislės turi minimalų fermentacijos laikotarpį, todėl jos šviežumą hermetiškai uždarytoje pakuotėje ji išlaikys ne ilgiau kaip metus. Baltoji arbata nežymiai termiškai apdorojama ir savo savybes išlaiko 5-12 mėnesių.

Taip pat skaitykite:  Todėl galite to išvengti naudodami tinkamą žadintuvo garsą.
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti